banner tpe espa
Άνοδος

Άνοδος Events

Το Φροντιστήριο Άνοδος έχει καθιερώσει από πολύ νωρίς, πάνω από µια δεκαετία, τον θεσµό του Επαγγελµατικού Προσανατολισµού. Μέριµνά µας είναι όχι µόνον οι µαθητές µας να κατοχυρώσουν την είσοδό τους στις ανώτερες και ανώτατες βαθµίδες της εκπαίδευσης αλλά και να εντοπίσουν τις πραγµατικές τους κλίσεις, σε σύνδεση και µε το ρεαλιστικό, συνεχώς µεταλλασσόµενο εργασιακό περιβάλλον που θα αντιµετωπίσουν όταν αποφοιτήσουν από τις σχολές τους.
Κάθε χρόνο πραγµατοποιείται η εκδήλωση Επαγγελµατικού Προσανατολισµού στην οποία καταξιωµένοι εκπαιδευτικοί και στελέχη της αγοράς εργασίας και διαχείρισης ανθρώπινων πόρων ενηµερώνουν γονείς και µαθητές για τις εξελίξεις στον επαγγελµατικό στίβο, για τα επαγγέλµατα αιχµής, την διά βίου µάθηση και όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η εκπαίδευση ώστε να επιτύχουν τα παιδιά µας στην µετέπειτα επαγγελµατική τους ζωή.
Ταυτόχρονα δίνονται όλες απαραίτητες πληροφορίες για την σωστή συµπλήρωση του µηχανογραφικού δελτίου και εξηγούνται απορίες των µαθητών.

anodos certificate 002
Event

Πάρτι Αποφοίτων

anodosme party apofoiton

Η πανάρχαια ρήση «νους υγιής εν σώµατι υγιεί» έχει εµπνεύσει έναν αγωνιστικό θεσµό που πραγµατοποιείται κάθε χρόνο από την Άνοδο, τον Αγώνα Ποδοσφαίρου 5Χ5. Μαθητές και καθηγητές βάζουν τα δυνατά τους να σκοράρουν στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, εφαρµόζοντας στην πράξη την άµιλλα, την ευγένεια του αθλητικού ιδεώδους, την σύµπραξη πνεύµατος και σώµατος.

Ο αγώνας ποδοσφαίρου 5Χ5 είναι µια θαυµάσια ευκαιρία να ξεκουραστούν οι µαθητές µας από τον φόρτο της µελέτης, να γελάσουν και να αθληθούν, αλλά και να συσφίξουν τους δεσµούς τους µε τους συναθλητές – καθηγητές της Ανόδου. Κάθε χρόνο ο καθιερωµένος αγώνας αποτελεί πηγή χαράς για καθηγητές και µαθητές που ανυποµονούν για µια ακόµα αναµέτρηση ποδοσφαιρικής έντασης!

anodosme agona podosfairou icon 002
Event

Σεµινάριο διαχείρισης χρόνου

anodosme diaxirisi chronou

Η Άνοδος βρίσκεται σε συνεργασία µε την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, µε στόχο να µυήσει τους µαθητές στον µαγικό κόσµο της επιστήµης. Πρόκειται για έναν θεσµό που επιτρέπει στους µαθητές µας να γίνουν κοινωνοί προωθηµένων γνώσεων, να αποκτήσουν σύνδεση µε καινοτόµες θεωρίες, να βρεθούν στον πυρήνα των επιστηµονικών εξελίξεων στον τοµέα της φυσικής. 

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή µε σπουδαίους και καταξιωµένους επιστήµονες, διευρύνουν τους ορίζοντές τους, αποκτούν πρόσβαση σε γνωστικά πεδία υψηλού κύρους και µαγεύονται από την προοπτική να ενταχθούν και τα ίδια στον µαγικό κόσµο της επιστήµης και της έρευνας, αποκτώντας ένα ισχυρό κίνητρο µάθησης.

anodosme fysiki mageuei icon
Event

Επαγγελµατικού Προσανατολισµού

anodosme prosanatolismou 001
anodosme decor 008

Στην Άνοδο υπάρχει ένα ζεστό κλίµα κατανόησης και συντροφικότητας ανάµεσα στους καθηγητές και τους µαθητές µας. Το πάρτι των αποφοίτων είναι πια θεσµός και συσφίγγει δεσµούς που έχουν σφυρηλατηθεί µέσα από την κοινή µας προσπάθεια µέρα την ηµέρα, χρόνο µε τον χρόνο.

Τα παιδιά µας και οι καθηγητές γιορτάζουν µαζί στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς την ευόδωση των προσπαθειών τους, που έχει φέρει τα παιδιά µας ένα βήµα ψηλότερα στους στόχους τους, ένα βήµα πιο κοντά στα όνειρά τους. Το πάρτι των αποφοίτων της Ανόδου είναι η µεγάλη γιορτή που αξίζουν οι µαθητές µας µετά την γόνιµη εκπαιδευτική τους προσπάθεια. Είναι µια ανάµνηση ζωής, στην οποία θα ανατρέχουν µε αγάπη και δύναµη όταν θα έχουν κατακτήσει όχι µόνον τα όνειρά τους για µια ακαδηµαϊκή πορεία αλλά και µια επιτυχηµένη επαγγελµατική πορεία. Μια πορεία που ξεκινάει πάντα από την Άνοδο.

Event

Αγώνας Ποδοσφαίρου

anodosme agona podosfairou
anodosme diaxirisi chronou icon 002

Η διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση είναι πρωτίστως ζήτηµα διαχείρισης χρόνου και αποδοτικής µελέτης. Τα σεµινάρια διαχείρισης χρόνου που υλοποιεί η Άνοδος προς τους µαθητές έχουν κύριο στόχο η κάθε ηµέρα της προετοιµασίας τους να είναι αποδοτική, χωρίς να κουράζονται και χωρίς να αγχώνονται.

Έµπειροι εκπαιδευτικοί οργανώνουν το πλάνο ηµερήσιας µελέτης των µαθητών µας, προσφέρουν «τρικ» διαχείρισης της ύλης και εξασφάλισης ανάσας χρόνου ώστε το απαιτητικό πρόγραµµα των παιδιών να γίνεται ευκολότερο, ταχύτερο, αποδοτικότερο.

Βασική µας µέριµνα στην Άνοδο είναι οι µαθητές µας να αντιµετωπίσουν την προετοιµασία των εξετάσεων σαν µια ευκαιρία για να εγκαθιδρύσουν και υγιή σχέση µε τον χρόνο σε όλη τους την ζωή, ώστε να αποφεύγουν το περιττό άγχος.

Event

Η Φυσική Μαγεύει

anodosme fysiki mageuei